Späť

Firma Apple uviedla iPad

SAN FRANCISCO— 27. januára 2010 —Firma Apple® uviedla iPad - revolučné zariadenie na prehliadanie webu, čítanie a posielanie e-mailov, pozeranie fotografií a videa, počúvanie hudby, hranie hier, čítanie elektronických kníh (e-bookov) a oveľa viac. Reagujúci Multi-Touch™ displej s vysokým rozlíšením na iPad-e umožňuje užívateľom fyzickú interakciu s aplikáciami a obsahom. iPad je hrubý len 1,27 cm a váži len 0,68 kg, čo je menej ako akýkoľvek laptop alebo netebook. iPad obsahuje 12 nových inovatívnych aplikácií vytvorených špeciálne pre iPad a pobežia na ňom takmer všetky zo 140 000 aplikácií dostupných na App Store. iPad bude dostupný koncom marca a jeho cena v USA bude začínať od 499 USD.

iPad je našou najpokročilejšou technológiou", povedal Steve Jobs, CEO firmy Apple. "iPad vytvára a definuje celkom novú kategóriu zariadení, ktorá spojí užívateľov s ich aplikáciami a obsahom spôsobom, ktorý je oveľa dôvernejší, intuitívnejší a zábavnejší ako kedykoľvek predtým."

iPad obsahuje 12 celkom nových multidotykových aplikácií, z ktorých každá funguje na výšku i naležato a pohľady sa automaticky menia tak, ako užívateľ otáča iPad ľubovoľným smerom. Precízne rozhranie Multi-Touch robí zo surfovania na webe na iPade celkom nový zážitok, ktorý je oveľa interaktívnejší a intímnejší ako na počítači. Čítanie a posielanie e-mailov je na veľkom displeji iPad-u a "soft" klávesnicou s takmer plnou veľkosťou zábavné a ľahké. Importujte fotografie z počítača Mac®, PC alebo digitálneho fotoaparátu, zaraďte ich do albumov a tešte sa z nich spolu s blízkymi s využitím elegantnej projekcie na iPad-e. Pozerajte filmy, TV relácie a YouTube a to všetko v HD kvalite alebo si zalistujte v stránkach elektronickej knihy stiahnutej z nového iBookstore zakiaľ počúvate vašu hudobnú zbierku.

Na iPad-e bežia takmer všetky z viac ako 140 000 aplikácií na App Store vrátane tých, ktoré už boli zakúpené pre iPhone® alebo iPod touch®. iTunes® Store dáva prístup k najobľúbenejšiemu online obchodu s hudbou , TV a filmami, ktoréhop katalóg obsahuje viac ako 11 miliónov skladieb, viac ako 50 000 TV epizód a viac ako 8 000 filmov vrátane viac ako 2 000 ohromných videí vo vysokom rozlíšení. Apple tiež uviedol novú aplikáciu iBooks pre iPad, ktorá obsahuje nový iBookstore od Apple, ktorý je najlepším spôsobom na prezeranie, kupovanie a čítanie kníh na mobilnom zariadení. iBookstore bude obsahovať knihy od veľkých i nezávislých vydavateľov.

Apple tiež uviedol novú verziu programu iWork® pre iPad, ktorý je prvou sadou produktívnych nástrojov s parametrami ako pre desktop vyvinutou špeciálne pre pre Multi-Touch. Pomoco Pages®, Keynote® a Numbers® môžete vytvárať krásne formátované dokumenty, ohromné prezentácie s animáciami a prelínačkami a spreadsheety s grafmi, funkciami a vzorcami. Tieto tri aplikácie sa budú dať kúpiť samostatne cez App Store každá za 9,99 USD.

iPad sa synchronizuje s iTunes rovnako ako iPhone a iPod touch za využitia štandardného kábla Apple 30-pin na USB, takže je možnú synchronizovať všetky kontakty, fotografie, hudbu, filmy, TV relácie, aplikácie a ďalšie údaje z Mac-a alebo PC. Všetky aplikácie a obsa, ktorý ste stiahli z App Store, iTunes Store a iBookstore sa automaticky zosynchronizujú s knižnicou iTunes pri najbližšom spojení s počítačom.

Vynikajúci displej iPad-u s uhlopriečkou 9,7 palca s LED podsvietením používa technológiu IPS, ktorá podáva ostrý a čistý obraz a konzistentú farbu s ultra širokým pozorovacím uhlom 178 stupňov. Vysoko precízny multidotykový displej je úžasne presný a reaguje skvele ako pri scrollovaní stránok, tak pri hraní hier. Inteligentná softvérová klávensica, ktorá bola prvý raz uvedená na iPhon-e, čerpá výhodu z väčšieho displeja iPad-u, čo prináša soft klávesnicu s takmer štandardnou veľkosťou. iPad sa dá pripojiť k novému iPad Keyboard Docku s tradičnou klávesnicou s plnou veľkosťou.

iPad ťahá nový čip vyvinutý firmou Apple a nesúci označenie A4. Čip A4 poskytuje výnimočný procesorový a grafický výkon pri zachovaní dlhej výdrže batérie až do 10 hodín.* Vyspelá chémia a technológia Adaptive Charging firmy Apple poskytuje až 1 000 nabíjacích cyklov bez podstatného poklesu kapacity batérie počas typického päťročnej životnosti.**

iPad sa bude dodávať v 2 verziách - jednej s Wi-Fi a druhej s Wi-Fi a 3G zároveň. iPad obsahuje najnovší štandard Wi-Fi 802.11n a 3G verzia podporuje rýchlosti až do 7,2 Mb/s na sieťach HSDPA. Apple a AT&T ohlásili prielomové predplatené dátové programy pre iPad s jednoduchou aktiváciou a správou na zariadení.

iPad je vyrobený z recyklovateľných materiálov ako je hliník a jeho displej je vyrobený bez použitia arzénu a je vybavený LED podsvietením, ktoré je energeticky efektívne a neobsahuje ortuť. iPad neobsahuje žiadne spomaľovače horenia na báze brómu a je kompetne bez PVC.

Apple uviedol tiež novy softvérový vyvojársky kit (SDK) pre iPad, takže vývojári budú môcť vyvíjať aplikácie, ktoré budú využívať výhody možností iPad-u. SDK obsahuje simulátor, ktorý umožňuje vývojárom testovať a debugovať aplikácie pre iPad na Mac-u a tiež umožňuje vyvíjať univerzálne aplikácie, ktoré pobežia na iPad-e, iPhon-e a iPod-e touch.

Cena a dostupnosť
iPad bude dostupný u nás za 499 € za 16 GB model, 599 € za 32 GB model a 699 € za 64 GB model. Model s Wi-Fi a 3G bude dostupný za 599 € 16 GB model, 699 € 32 GB model a 799 € 64 GB model. Dostupnosti budú ohlásené neskôr.

*Apple testoval bezdrôtovú výdrž batérie prehliadaním web stránok a príjimaním e-mailov cez sieť AirPort® bez ponechania systému zaspať počas testu a s jasom nastaveným na polovicu. Toto je typický scenár používania na cestách, ktorý vedie k relevantnej informácii o výkone batérie pre mobilné používanie.

**Správne udržiavaná batéria je navrhnutá tak, aby si ponechala 80 % alebo viac z pôvodnej kapacity počas celej svojej životnosti, ktorá predstavuje až 1 000 nabíjacích cyklov. Životnosť batérie a nabíjacie cykly závisia od používania a nastavení.

Photo Courtesy of Apple

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.